skip to Main Content

SJS lijdt forse nederlaag tegen Fit Boys (0-5)

Een slecht resultaat van SJS afgelopen zaterdagmiddag tegen Fit Boys uit Beilen. De ploeg van trainer Jordi Nijgh droop af met een fikse nederlaag (0-5) waar een week eerder nog een hecht collectief won van FC Assen. Hetzelfde zou op de mat gelegd moeten worden om ook resultaat te halen tegen de nummer drie van de ranglijst, maar vooral in het laatste deel van de wedstrijd liet SJS het volledig afweten.

Het is momenteel kommer en kwel met het aantal geblesseerden bij de eerste selectie, want maar liefst 8 spelers zitten in nog altijd in de lappenmand. En niet de minste spelers. Daar kun je lang over blijven praten, maar net als bij Oranje zou ook trainer Nijgh gedacht en gehoopt hebben dat er dan andere spelers opstaan om de kar te trekken. Dat lukte vorige week heel knap tegen een geduchte tegenstander, maar SJS wist niet hetzelfde op te brengen in de thuiswedstrijd.

Zonder daarmee de tegenstander uit Beilen tekort te doen, want zij wonnen volkomen verdiend. De uitslag was weliswaar enigszins geflatteerd, maar vooral hoe de spelers het lieten afweten in het uitvoeren van hun taken (ook bij een achterstand) liet zien dat er deze week werk aan de winkel is op het trainingsveld. In de eerste helft was er in de beginfase nog weinig aan de hand. Beide ploegen waren zoekende in de opbouw en tot grote kansen kwam het eigenlijk niet, behalve dan een schot van Fit Boys dat naast het doel van doelman Bos verdween.

SJS had wel de hele middag de handen vol aan Lars Hilberts, die met recht de man van de wedstrijd mag worden genoemd. Over de linkerflank kreeg men geen grip op de rappe buitenspeler. Hij zorgde er ook voor dat Fit Boys met een minimale voorsprong mocht gaan rusten. Zuidema greep niet adequaat in en de voorzet werd bij de tweede paal geheel vrij binnen geschoten door Giel Stahlmecke, 0-1. SJS stelde daar maar weinig tegenover of het moet een kansje geweest zijn van Luc Panneman, maar hij schoot te gehaast.

In de tweede helft bleef Fit Boys gevaarlijker dan SJS. Het was aan doelman Bos te danken dat SJS niet op een grotere achterstand kwam te staan. Hij trad twee keer handelend op in een 1-op-1 situatie. Daarmee hield SJS hoop op een resultaat. Ongeveer 20 minuten vóór het einde van de wedstrijd greep trainer Nijgh in. Hij wisselde 4 keer en bracht Kroese, Van der Pol, Fun en Venema. Zij kwamen Breedveld, Raadsveld, Raadsveld en Panneman aflossen.

Het slotoffensief zou SJS minimaal de gelijkmaker moeten brengen, maar kwamen daarmee bedrogen uit. SJS hing hogerop spelen en liet meer ruimte op eigen helft. Fit Boys maakte daar in een tijdsbestek van 15 minuten dankbaar gebruik van en counterde SJS naar een ruime nederlaag. Het werd uiteindelijk 0-5 en vooral het laatste doelpunt illustreerde hoe de Knoalster defensie toekeek en uitblinker Lars Hilberts zijn tweede van de middag liet maken.

Het moet dus anders bij SJS om komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen promovendus Damacota wel resultaat te halen en afstand te nemen van de onderste regionen van de 4e klasse F.