skip to Main Content

competitiestart levert dubbel gevoel op

SVBO – SJS 1 september 2024

Na een goede voorbereiding met behoorlijke resultaten, was het tijd voor het echte werk: de start van de competitie in de zaterdag 4e klasse F. Een competitie met op voorhand mooie maar ook sterke tegenstanders. De eerste daarvan meteen in een uitwedstrijd: SVBO. Een vertrouwde tegenstander voor SJS maar deze ploeg uit Emmen heeft zich aardig versterkt, met name door een aantal jongens die van de zondag over gestapt zijn naar de zaterdag.

Maar ook SJS heeft niet stil gezeten: 6 versterkingen van buitenaf, 1 speler die definitief over is vanuit de 2e selectie en een aantal jongens die hersteld zijn van blessures. In de voorbereiding en bekerwedstrijden was al duidelijk zichtbaar dat dit goed heeft gedaan aan de kwaliteit van de groep die de ambitie heeft zo snel mogelijk weer naar de 3e klasse te promoveren.

Met de volgende basisformatie werd de wedstrijd aangevangen: Bos, Timmer, Zuidema, Venema, de Jonge, de Koe, Wientjes, Breedveld, van der Pol, Wilzing en Kroese.

Met nog 7 spelers op de bank bleek wel dat er meer “te kiezen valt” voor het trainersduo Nijgh/Orsel.

Het begin van de wedstrijd was vooral van de kant van SJS goed. Er werd fel gespeeld. Breedveld liep hierbij al snel tegen een gele kaart aan, wat maakte dat hij na de rust uit voorzorg niet terug keerde. Binnen 10 minuten mocht SJS al 2 kansen noteren: een voorzet van de Koe die een kansje voor Wientjes opleverde en even later opnieuw een voorzet van de Koe met een kopkans voor Wilzing. Beide kansen leverden niet de gewenste voorsprong op. De eerste 20 minuten had SJS niet veel te duchten van SVBO.

Pas na ruim 20 minuten was de eerste kans voor de Emmenaren te noteren: een foutje van Zuidema leverde een behoorlijke kans op. Bos redde echter fantastisch. Na zijn redding bediende hij met een lange trap meteen de Koe die na wat frommelen de bal bij Wilzing wist te krijgen. Die wist hier als echte spits wel raad mee: 0-1.

SJS bleef in de eerste helft de bovenliggende ploeg en mocht het zichzelf aan rekenen dat het niet meer scoorde. En het mocht de uitstekend keepende Bos bedanken dat hij bij een corner van SVBO een geweldige redding verrichte. 0-1 bij rust derhalve.

Na de rust kwam Boels in het veld voor Breedveld. Boels die steeds meer minuten mag maken na een lange blessure, liet in de 2e helft veelvuldig zijn klasse zien. Het middenveld van SJS had echter minder controle als voor de rust. SVBO, dat ook enkele versterkingen binnen het veld had gebracht, kreeg meer grip op de wedstrijd. Toch was het vooral aan SJS te danken dat SVBO tot scoren kwam. Na een schot op doel van Timmer, waarbij afleggen op Boels wellicht voor meer gevaar had gezorgd, werd in de opbouw te weinig druk gegeven waardoor een lange bal bij één van de aanvallers van SVBO belandde. Deze liep de 16-meter in waar hij, volgens de warrig leidende scheidsrechter van Otten, werd vastgehouden.

SJS had vooral twijfels of de overtreding wel binnen de 16-meter was omdat de scheidsrechter dit beoordeelde vanaf de middenstip, SVBO klaagde vooral dat de overtreding geen rode kaart opleverde voor Zuidema.

De penalty werd katachtig gered door Bos, maar de spelers van SVBO waren alerter dan de verdedigers van SJS waardoor alsnog de gelijkmaker op het bord kwam.

De wedstrijd was hierna gelijk opgaand maar het was SVBO dat de voorsprong op het scorebord zette. Dat dit over de gehele wedstrijd wat tegen het spelbeeld in was, baatte de Emmenaren natuurlijk niet.

Met de geblesseerd afgehaakte van der Pol, Kroese en de Koe, moest toch nog een resultaat worden bereikt. Hun vervangers, G. Raadsveld, T. Raadsveld en Oosting en de rest van de groep, straalden echter uit hier alles aan te willen doen. Een solo vanaf de middellijn van Boels werd gered door de goalie van SVBO. Pas kort voor het einde van de wedstrijd kwam de gelijkmaker. Goed doorzetten van “good-old” Venema, die gewoon de 90 minuten volmaakte, resulteerde in een voorzet die volgens de scheidsrechter met de hand werd geraakt door een verdediger van SVBO. Wilzing twijfelde niet de toegekende penalty te nemen en zijn naam voor de 2e keer op het scoreformulier te zetten: 2-2.

Het slotoffensief wat nog volgde had nog zomaar de winnende treffer op kunnen leveren voor SJS. Iets was over 90 minuten zeker niet onverdiend zou zijn geweest, maar het kwam er niet van.

Met een dubbel gevoel werd de kleedkamer opgezocht: tevreden met een resultaat in een uitwedstrijd tegen één van de op voorhand sterkere ploegen in deze competitie, maar tegelijk een kans gemist met de volle buit aan de haal te gaan. Juist doordat op de momenten dat iets meer alertheid en scherpte werd gevraagd, de goals bij de tegenstander vielen was dit puntverlies eigenlijk onnodig. Als dit onderdeel van het spel nog verder verbeterd kan worden, heeft SJS een ploeg om het deze competitie alle tegenstanders moeilijk te maken.

Dit zal een vervolg krijgen op zaterdag 28 september als CSVC uit Coevorden de tegenstander is aan de Julianastraat.