skip to Main Content

Belangrijke zege SJS op FC Assen (0-1)

Het werd uiteindelijk een overwinning van het collectief, maar wat een belangrijke zege was het afgelopen zaterdag op sportpark De Hoogspanning tegen een ploeg met titelaspiraties. Na de eerste twee competitiewedstrijden, die niet in winst omgezet konden worden, was FC Assen de ploeg waartegen de eerste overwinning behaald moest worden. Waar SJS bij SVBO misschien meer verdiend had en thuis tegen CSVC er ook meer in had gezeten, wachtte de uitwedstrijd in Assen.

Ondanks de luxe van een brede selectie van 25 spelers werd echter afgereisd met 15 spelers, doordat vroeg in het seizoen al een aantal blessures de ploeg van duo Nijgh/Orsel behoorlijk parten speelt. De beoogde spelopvatting moest daarom enigszins bijgesteld worden.

Met de volgende 11 spelers werd het duel aangevangen tegen de ploeg die in de eerste twee wedstrijden de volle buit wist te pakken:

Bos, G. Raadsveld, Zuidema, T. Raadsveld en Venema; Breedveld, Smid en Panneman; Wientjes, Wilzing en Oosting. In de warming-up haakte beoogd basisspeler Timmer ook nog af en werd vervangen door youngster Panneman.

Het compact spelend en hard werkende SJS was de ploeg die de eerste kans van de wedstrijd mocht noteren. Sterker nog: Gijs Raadsveld wist na een kleine 10 minuten de score te openen. De grensrechter van FC Assen constateerde echter buitenspel welk signaal door scheidsrechter Boerema werd overgenomen.

Het eerste half uur was FC Assen de ploeg, die wat makkelijker voetbalde. SJS liet echter zien wat de kracht is van het collectief: als spelers die creativiteit moeten brengen minder voor handen zijn als je misschien zou wensen, blijkt wat haalbaar is als voor iedere meter gestreden wordt.

Pas na 20 minuten wist FC Assen de eerste echt goede kans te noteren. Een voorzit van links werd echter door de spits van FC Assen hoog over geschoten.

Hierna was het weer SJS wat zich liet zien. Een goede lange bal van Panneman op Gijs Raadsveld werd door laatstgenoemde doorgespeeld op Oosting die net een teenlengte tekort kwam om de keeper van FC Assen te verschalken. Een paar minuten later was het de goed spelende en hard werkende Panneman die op het middenveld een bal veroverde en zichzelf een goede kans creëerde. Een voorsprong bleef echter uit. Uit de tegenstoot moest Breedveld aan de noodrem trekken door zijn snellere tegenstander onderuit te halen. Een gele kaart was zijn beloning voor deze noodzakelijke ingreep. FC Assen werd het laatste deel van de eerste helft iets dreigender zonder tot echte kansen te komen.

Hoe je om moet gaan met kansen liet even later de spits van SJS zien: op een pass van Breedveld frommelde Wilzing de bal langs de goede goalie van FC Assen. Een heerlijke 0-1 wat gelet op de energie maar toch ook wel aardige spel wat SJS op de mat legde niet eens onverdiend genoemd mocht worden.

Kort voor rust bedacht aanvaller Van der Wal van FC Assen dat hij wel met gestrekt been in mocht gaan op de keeper van SJS Bos. Bos moest behandeld worden voor deze veel te zware overtreding en Boerema kon niet anders dan Van der Wal met rood van het veld te sturen. Een fijne uitgangspositie voor SJS: rusten met een 0-1 voorsprong en de tweede helft beginnen met een man meer.

Dat dit laatste voor de neutrale toeschouwer geen leukere wedstrijd op zou leveren bleek al snel: FC Assen had geen enkele intentie om zelf het spel te maken en gokte op foutjes aan de kant van SJS. Dat hinkte op twee gedachten: op zoek gaan naar de 0-2 of het veilig spelen op balbezit. Dat twijfel geen goede raadgever is, bleek bij enkele momentjes waar FC Assen veelal door toedoen van SJS toch tot wat kansjes kwam.

Met de ingevallen Fun voor Breedveld en snelheid op de flanken moest het overtal uiteindelijk leiden tot kansen, maar soms te veel ongeduld en slordigheid in de passing leverde echter weinig uitgespeelde kansen voor SJS op in de tweede helft. Een goed schot van Thijmen Raadsveld en misschien nog wel betere redding van goalie Damhuis van FC Assen was één van de weinige hoogtepunten in de tweede helft.

Een spaarzame uitval van FC Assen op het uur met een uitstekende redding van de weer prima keepende Bos was van de kant van FC Assen het meest in het oog springende moment in de tweede helft tot op dat moment.

FC Assen wachtte duidelijk met het in gang zetten van een slotoffensief wat er ook kwam. In dat offensief van de thuisploeg kwamen er nog enkele kansjes en was het nog even billenknijpen voor iedereen die SJS lief is, maar de toch wel terechte 0-1 overwinning kon na 90 minuten meegenomen worden richting de thuishaven aan de Julianastraat.

Een echte overwinning van het collectief dus! Een strijdend basisteam, strijdende invallers, meelevende geblesseerde spelers, tactisch juiste keuzes van de technische staf en trouwe supporters die ook de weg naar deze uitwedstrijd weer wisten te vinden, leverden drie heerlijke punten op.

Zaterdag 12 oktober, thuis tegen Fit Boys, eveneens een geduchte tegenstander, zal dit fijne resultaat een vervolg moeten krijgen. Kom de ploeg hierbij weer aanmoedigen!